Voorlichting veilig omgaan met vuurwerk

Op maandag 7 november heeft groep 7-8 van De Toermalijn een gastles gekregen van de brandweer uit Wijk bij Duurstede. De kinderen hebben voorlichting gekregen over veilig omgaan met vuurwerk.

We gaan weer richting het einde van het kalenderjaar en dus komt de jaarwisseling in zicht. Een mooi moment om 1eens goed voorgelicht te worden over hoe veilig om te gaan met vuurwerk. Alle leerlingen gaven aan dat ze het leuk vinden om vuurwerk af te steken of er naar te kijken. En juist in de leeftijdscategorie 10 tot en met 14 jaar vinden de meeste ongelukken plaats. Onderwerpen die behandeld werden, zijn de risico’s van vuurwerk, illegaal vuurwerk, maar uiteraard ook hoe veilig om te gaan met vuurwerk.

Tijdens deze voorlichting werden allerlei situaties beschreven waarin er ongelukken kunnen gebeuren, maar vooral hoe deze situaties te voorkomen. Gebruik van een vuurwerkbril, een aansteeklont en zorgen voor een veilige omgeving zijn de belangrijkste onderwerpen die werden uitgelegd.

Een erg leerzame, maar toch ook zeker een spannende voorlichting die de kinderen erg heeft aangesproken. Laten we hopen dat de kinderen zich bewust zijn geworden wat de risico’s van vuurwerk kunnen zijn en hoe dat te voorkomen.