Praten met soldaten

Voor ‘Praten met soldaten’ vertellen militairen leerlingen van groep 7 en 8  hoe het is om bij de landmacht te werken. Wat doen ze precies en hoe is het bijvoorbeeld om op missie te gaan? En wat zijn de rol en taken van de Koninklijke Landmacht tegenwoordig? Bijzondere aandacht is er dit jaar voor de samenwerking met militairen uit andere landen.

De schoolbezoeken van militairen dragen bij aan de leerdoelstellingen voor wereldoriëntatie en burgerschap. Scholen kunnen zo op een boeiende manier aandacht besteden aan thema’s als vrijheid, vrede en veiligheid. De militairen brengen een (inter)actief en gevarieerd programma van zo’n 2 uur.

Eigenlijk stonden deze dagen gepland op 10 en 11 mei, maar toen hadden we op De Toermalijn vakantie. Daarom hebben wij op maandag 6 juni een gastles gekregen van een officier van ons leger. De kinderen waren razend enthousiast en hebben allerlei informatie mogen ontvangen over het samenwerken binnen het leger. De gastspreker vertelde over de missies die hij heeft meegemaakt, maar had ook veel materialen bij zich. De kinderen mochten alle materialen bekijken en zelfs passen. Foto’s van deze gastles vindt u op de website.