Krantenartikelen schrijven

Leerlingen schrijven

Een nieuwsbericht schrijven over een gebeurtenis in de buurt, dat is waar de oudste leerlingen van De Toermalijn mee aan de slag zijn gegaan. En nieuws hoort natuurlijk in de krant. Onderstaand één van de geschreven berichten die in ’t Groentje is geplaatst.

Schaatsen! 

Vanaf zaterdag 15 december kon er twee weken lang geschaatst worden op de kunstschaatsbaan in Wijk bij Duurstede op de Markt.De schaatsbaan werd om 13.00 uur officieel geopend door de kerstman. De voorbereidingen waren al een tijdje in volle gang en er zijn veel vrijwilligers ingeschakeld om het zo goed mogelijk te regelen. De baan is in totaal 10 bij 14 meter en is niet echt, maar van plastic gemaakt wat lijkt op ijs. Op de markt ziet het er gezellig uit en is het leuk voor jong en oud.

Ik ben dinsdag 18 december ook naar de schaatsbaan geweest met de klas. De schaatsbaan was gemaakt van grote plastic puzzelstukken die in elkaar waren geschoven. Om de schaatsbaan heen stonden houten hekken met reclameborden van winkels uit de buurt. Het was erg gezellig. Om de schaatsbaan heen stonden picknick bankjes waarop je kon zitten en er waren heel veel schaatsen om te huren. De schaatsbaan zelf was wel klein, maar het werd er niet minder gezellig om. Samen met de klas was het er heel gezellig en was het super leuk om te schaatsen.

Geschreven door leerling Fieke van Eck – die in ’t Groentje is geplaatst

error