Gastles Amnesty in groep 8

Op De Toermalijn vinden we het belangrijk dat de kinderen ook weten dat de luxe van Nederland niet overal ‘gewoon’ is. Daarom hebben we jaarlijks een gastles van Amnesty International waarin stilgestaan wordt bij mensenrechten.

Dit jaar werd er tijdens deze les veel gesproken over onderdrukking en vluchtelingen. Jos Overdevest (vrijwilliger) en Usseb (vluchteling uit Syrie) hebben deze bijzondere gesprekken met de kinderen gevoerd. Tussendoor hebben de kinderen ook een lijstje gemaakt van spullen die ze mee willen nemen als je ineens moet vluchten. De lijstjes zijn verzameld en hebben een speciale plek in het lokaal, zo blijft het bijzondere verhaal toch nog even bij ons in de groep.

Amnesty biedt lesmateriaal over mensenrechten. Omdat ze vinden dat mensenrechten onderdeel moeten uitmaken van elk curriculum en omdat we denken dat leerlingen graag een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensenrechten worden nageleefd. (BRON: Website  Amnesty).

Een bijzondere gastles waardoor kinderen even stilstaan bij de luxe die wij ervaren die niet overal ‘gewoon’ is. Een speciale dank voor de gastdocenten!