ANWB Streetwise op De Toermalijn

Op 1 september was ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschool De Toermalijn in Cothen. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Toermalijn vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

  • Bij Toet toet leren de kinderen van groep 1, 2 en 3 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het autostoeltje.
  • Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 4 en 5a in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de autogordel en gebruik van een autostoeltje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leert de kinderen van groep 5b en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger/autostoeltje komt in deze les aan bod..
  • Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op en mogen als laatste rijden met een elektrische step en ervaren zo wat gemotoriseerd verkeer voelt. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Wederom een groot succes! De foto’s van deze leerzame en leuke dag vindt u hier:

Fotoalbums