Alles onder 1 dak

De Toermalijn is gehuisvest in een prachtige accommodatie genaamd “Het Veldhuis”.

Een belangrijke partner voor onze school in deze prachtige accommodatie is kinderopvang ‘Partou’ die de opvang van de kinderen van 07.30u tot 18.00u het hele jaar door kan verzorgen. School en opvang hebben hun eigen én gezamenlijke ruimtes in gebruik binnen het gebouw.

basisschool-de-toermalijn-cothenMet Partou heeft onze school een overeenkomst opgesteld met betrekking tot de voorschoolse en buitenschoolse opvang. Ook zijn er projecten waarin samen wordt gewerkt. Onderwijs en opvang vullen elkaar op deze wijze perfect aan.

De gemeenschappelijke ruimte binnen het hoofdgebouw wordt voor allerlei activiteiten gebruikt, zoals tutor-lezen (lezen onder begeleiding), extra instructie aan kinderen, verwerking van lesopdrachten (individueel of in groepsverband), computeronderwijs, handvaardigheid, techniek en creatieve uitvoeringen zoals presentaties en optredens. Aansluitend na schooltijd wordt deze ruimte gebruikt door de buitenschoolse opvang.

En laat het vooral gezegd zijn: als het even kan zijn De Toermalijn en Partou graag buiten mét de kinderen omdat we spelen en bewegen heel belangrijk vinden.

_MG_4310